2012. október 12., péntek

"Bajnai-napi" gondolatok

Végtelen kisstílű szottyogtatás kezdődött el (folytatódott) azzal a bejelentéssel, hogy a MILLA által szervezett október 23-i rendezvényen Bajnai Gordon is mikrofont kap. Azt rebesgetik, hogy visszatér a politikai pályára. Azonnal felerősödött a ki kivel, kivel nem, és mégis mikor kérdésköre, amelyből csak azt nem tudtuk meg, hogy mégis mit? Juhász Péter (MILLA) mondjuk tisztességgel megalapozta az impotens irányt azzal, hogy a pártlogókat elég furcsa "arisztokratikus" álláspontból ki szeretné tiltani a formálisan még csak most születő szervezete nevében - az összefogás jegyében. :D
Majdnem minden megszólalótól hallottam a "demokratikus" szót. Na, ha valaki ebből a szemszögből kommentálja a pontosan még nem ismert, jövőbeli (!) eseményt, talán csak egy mondatot reagálhat:
"Örülünk minden olyan politikai kezdeményezésnek, amely a demokratikus játékszabályok mentén (innentől már lehet finom  pozitív vagy negatív jelzéseket adni) száll be a politikai versenybe vagy akar tenni az országért." 
A mellékmondatoknak, jelzőknek, értékelésnek ezzel kapcsolatban később van itt az ideje, legalábbis Bajnaival kapcsolatban. A MILLA? Na, az "ellentmondásos". Elmegy, nem megy az ember? Erre pedig több elfogadható válasz is akad, ez mindannyiunk önálló döntése.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése