2012. december 4., kedd

"Komcsi" besúgók hátán ma

A Fidesz ismét leszavazta az ügynökmúlt feltárását. Pedig a kérdést ismét megpendítő Schiffer András még azt a magas labdát is feladta, miszerint "úgyis olyan formában lesz elfogadva az üggyel kapcsolatos jogszabály, ahogy Önöknek tetszik" (nem pontos idézet).
Külön érdekesség, hogy a jelenlévő összes ellenzéki képviselő igennel szavazott Schiffer javaslatára, a Fideszt és a KDNP-t pedig sem most, sem a korábbi szavazásnál nem jellemezte a jól megszokott frakciófegyelem. Az MSZP képviselői, akiknek párttársaikkal korábban lett volna alkalmuk hasonló jogszabályok megalkotására, pedig feltűnően nagy arányban maradtak távol mindkét szavazásnál. Orbán Viktor az első alkalommal nemmel szavazott, a második alkalommal nem volt jelen.

Nehéz lenne megmagyarázni, hogy ma milyen nemzetbiztonsági jelentőséggel bírnak a legalább 22 évvel ezelőtti feljegyzéseknek, amelyek más politikai felállásban születtekEgy dolog nyilvánvaló: az államszocializmus ügynökaktáinak tartalma egyeseknek ma is nagy érték, az aktuális államhatalomnak is előnyt jelent, pedig már többen hozzá is férhettek, megsemmisülhetett jónéhány érintett aktája. Nem tudok mást feltételezni, mint hogy ez ma (!) gazdasági és hatalmi tőke.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése