2012. január 8., vasárnap

Érdekes kritika az egykori Bibó Szakkollégiumból

Még mindig vannak értelmesek emberek Magyarországon. Itt olvasható Orbán Viktor egyik szakkollégiumi társának nyílt levele még 2011. novemberéből:

Nem vitatkoznék egyenként az állításaival. Azt azért megjegyezném, hogy Orbán már sosem lesz épkézláb politikus, elég világos mintázatot adnak azok a személyi kinevezések és azok a gazdasági és belpolitikai lépések, amelyekről a szerző megemlékezik.


Az azért érdekes és eddig nem igazán emlegetett szempont, hogy a Fidesz egykori széles társadalmi beágyazottsága komoly meglepetéseket tartogathat a Fidesz kiváltságosainak. Ami nekem feltűnt, hogy 2006-ban és 2010-ben Orbán már közvetlenül durván megszabta a jelöltállítást a választások előtt. Emiatt sok helyi Fidesz-alapszervezetből kiváltak "partizánok", és főleg civil egyesületi színekben indultak. Ha hozzájuk vesszük a hálózatosan, országos lefedettséggel mozgatott aktivistákat vagy inkább a szimpatizánsokat, az már csak egy vagány szervezőt igényel, a hálózat újraszervezhető más célok érdekében.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése